Om e-væske


E-væske selges med og uten nikotin. I Norge er det ikke lov å selge e-væske med nikotin, men det er lov for privatpersoner å kjøpe fra ett firma i EU. Derfor holder Dampjuice til i EU og ikke i Norge. Så det er fullt lovlig for deg å bestille fra oss.

Våre flasker med e-væske er på 10ml som fra 20.05.2016 er det største man kan selge i EU.

Trip Hammer: 30/70 PG/VG
LFI: 70/30 PG/VG

Denne informasjonen om PG/VG er for spesielt interesserte. Hvis du ikke forstår hva dette betyr så trenger du ikke bry deg om dette :-)

Hva inneholder e-væsken?
e-væsken inneholder vanlige stoffer som man kan kjøpe over disk. Våre væsker inneholder ikke syntetiske stoffer eller stoffer som ansees for farlige. TV2 Hjelper deg hadde omtale av e-sigaretter og e-væske og fagpersonell konkluderte med at det var helt vanlige stoffer som man får i mange andre produkter. Så væsken i seg selv er trygg.

Er e-væske farlig?
Selv om selve væsken vanligvis ikke inneholder farlig stoffer så strides de lærde om virkningen av nikotin. Nikotin finnes i naturen og mange ting vi spiser/drikker inneholder nikotin. Vi har ikke lov til å si at nikotin er ufarlig, men det finnes ikke vitenskapelige studier som sier at den er skadelig i små kvanta. Vår e-væske skal dampes og ikke drikkes. Påstander som det er skadelig å få e-væske på huden er helt uten grunnlag. På samme måte som man passer på at barn ikke får i seg rengjøringsmidler (som er mye farligere enn e-væske) bør man passe på at de ikke får tilgang til e-væske. Våre e-væsker produseres i England og Frankrike under strenge hygieniske lover og regler.
Våre e-væsker inneholder ikke diacetyl, acetoin, og 2,3-pentanedione som en studie viste var farlige.

Kan man helt slutte å røyke tobakk og i stedet dampe?
De fleste slutter helt med sigaretter og damper i stedet. Noen gjør begge deler, og en del bruker damping som ett middel til å slutte helt.

Hva kommer ut i dampen?
Det som kommer ut er ren damp fra stoffene i e-væsken. Det er ikke noe tjære eller andre farlige tilsetningsstoffer som man finner i sigaretter. Ingen vitenskapelige studier viser at det er forbundet med noen som helst risiko å "sniffe" inn den dampen som kommer fra en person som damper e-væske.

Vil jeg gå opp i vekt når jeg går over til e-sigaretter?
Nei!
Grunnen til at en del går opp i vekt når man slutter å røyke er at man erstatter røyken med godteri og mat. Med e-sigaretter vil man akkurat som når man røyker ha noe i munnen og noe i hendene. Og nikotinen vil også dempe sultenfølelsen.

Vil det bli merker i vegger og tak ved damping inne slik som ved tobakk?
Nei. Det er alle de giftige stoffene og tjæren i tobakken som setter seg i vegger og tak. Dette skjer ikke med bruk av e-sigarett. Derfor er det mange som damper inne med god samvittighet. Også i bilen, på hotellrom osv..

Hva med skade på tenner?
Det er ikke påvist noen som helst skader slik som ved tobakk/snus på tennene og tannkjøttet. Snus er mye mer usunt for tannkjøttet enn tobakksrøyking.

Hvor mye e-væske må man forvente å bruke?
Dette er veldig varierende basert på hvor mye man damper. Vanlig forbruk er 10-20ml per uke. Så det er MYE billigere enn å røyke.

Er det lov å røyke inne?
Det er skikk og bruk å ta hensyn. En eier av et lokale kan tillate damping inne dersom han ønsker det. Ett godt tips er å spørre om det er lov. Smaker med sigarettsmak vil lage mer røykluft. Andre smaker kan gi en duft av mynte, karamell osv.

Er det da ikke like greit å røyke sigaretter som å dampe?
Nei, nei og atter nei! Tobakksrøyking er bevist å ha masse skadelige virkninger med tjære og tusenvis av andre hemmelige stoffer som tobakksprodusentene putter i dem for å få riktig smak og avhengighetsøkende midler. Selv ikke Helsedirektoratet kan påvise at damping er skadelig. De vil bare ha en "føre var" holdning. Dette er uttalt av Helsedirektoratet.

Blir det mye griseri av e-væske?
Det er som med de fleste flytende væsker med lukt/smak. Hvis man søler rundt om kring så vil det bli lukt. De fleste e-væsker lukter godt så det er ikke noe problem. Det er overhodet ingen etsende stoffer i våre væsker.

Hva med røykånde og røyklukt fra klær og lignende?
Man får ikke røykånde eller noe som ligner. Ånden vil heller få en lukt som man vil få dersom man drikker visse væsker med smak. Mange synes derimot det er behagelig å lukte den dampen som kommer fra en som damper. Det setter seg heller ikke i klær.